Spor Saha

 


ANKARA HALI SAHA YAPIMI

Ankara halı saha yapımı hakkında merak ettiğiniz her türlü sorunun cevabını bu yazımızda bulabilirsiniz.

Halı sahalar, sık tercih edilen spor sahalarıdır. Pek çok kişi eğlenmek, stres atmak gibi amaçlarla halı saha maçları yapmaktadır. Aynı zaman profesyonel maçlar da düzenlenmektedir. Bu sebeple de sık sık saha yaptırılmaktadır. Saha yapımı aşamasında dikkat etmeniz gereken pek çok unsur vardır. Bu unsurların neler olduğundan sizlere yazımızda bahsedeceğiz.

Halı saha çeşitleri temelde 2 tanedir. İsterseniz kapalı bir halı saha yaptırabilir isterseniz de açık bir saha yaptırabilirsiniz. Genelde iklimin elverişsiz olduğu bölgelerde kapalı saha yaptırılır. Bulunduğunuz iklim elverişsiz bir yapıda ise siz de kapalı bir saha yaptırabilirsiniz. Böylece oluşabilecek olumsuzluklara karşı da önlem almış olursunuz.

Açık Halı Sahalar ve Detayları

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi tercih edebileceğiniz sahalardan biri açık halı sahalardır. Saha yapımının her aşamasında titiz davranmanız gerekmektedir. Sorunsuz bir kurulum aşaması size her aşamada avantaj sağlayabilecek olan bir durumdur.

Kaliteli bir suni çim kullanımından. Sahanın çizgilerine kadar her detaya dikkat etmelisiniz. Aynı zamanda oyunun seyrini engellememesi için sahanın etrafını kaliteli yapıda çitlerle çevirmelisiniz. Sahanın etrafını telle çevirirken kaliteli malzemeler kullanıldığında;

  • Telleriniz zamanla paslanmaz,
  • Telleriniz oksitlenmez,
  • Hava olaylarından zarar görmez,
  • Darbelerden zarar görmez,
  • Eğilme bükülme gibi bir durum olmaz,
  • Renklerinde de herhangi bir çıkma söz konusu olmaz.

Açık bir spor saha yaptırmak istediğiniz zaman ilk olarak dikkat etmeniz kısım, sahanızın kurulumunu gerçekleştireceğiniz zemindir. Sahanızın planını en iyi şekilde yaptıktan sonra çeşitli kazı çalışmaları yapmanız gerekmektedir. Böylece sahanızın kurulumunu engelleyecek bir durumun olup olmadığını da anlamış olursunuz.

Çeşitli hava olaylarından sahanın etkilenmemesi adına, kazı çalışmalarında drenaj sistemlerini de en iyi şekilde yerleştirmeniz gerekmektedir. Sonrasında da sahanın zemini bittiğinde sahanın üst kısmına geçilir.

Sahanın zemininde genel olarak çok uzun yıllar boyunca kullanabilmek için suni çim yapılır. Suni çimin kaliteli olması önemlidir. Gerekli ekipmanlar da yerleştirildikten sonra sahanızın yapımı tamamlanmış olacaktır. Böylece siz de istediğiniz gibi bir sahaya kavuşma olanağını bulursunuz.

Yorumlar